Amritsar, Arany templom... http://hu.wikipedia.org/wiki/Szikhizmus A Szikhizmus "Meccaja" minden Szikh embernek el kell látogatnia ide legalább egyszer az életében! Nagyon fiatal vallás kb. 500 éves... Akkora konyhájuk van, hogy egyszerre 6000 ember tud együtt enni! Persze nem kell fizetni az ételért!!!
Bodhgaya, Buddha Fa, Goutama Sziddhartha herceg e fa alatt meditálva "világosodott" meg és vált "Buddhava" Megvilágosodotta. Gautama Sziddhártha (páliul Gótama Sziddhattha[1]; i. e. 563 – i. e. 483) ismertebb nevén a történelmi Buddha v. Sakjamuni Buddha, a világ egyik legnagyobb vallásának, a buddhizmusnak a meghatározó alakja. Az Északkelet- Indiában és Nepál határa közelében lévő Kapilavasztu városában uralkodó király fia volt, s a mai Nepál területén, Lumbiniben született. Páli nyelven beszélt. Huszonkilenc évesen családját, feleségét és csecsemő fiát elhagyva az igazság keresésének szentelte magát. Több évi aszkézis után rájött, hogy testének kínzásával csak elhomályosítja az agyát és nem jut közelebb az igazi bölcsességhez, s ezért felhagyott az önsanyargatással. Végül az emberi létezés nagy kérdéseivel viaskodva, egy fügefa alatt meditálva rátalált a megoldásra, és buddhává, vagyis „megvilágosodottá” lett. Ekkor harmincöt éves volt. Életének hátralévő idejében Észak-Indiát bejárva terjesztette életfilozófiáját és haláláig ezreket térített meg. Legfőbb tanításait a „Négy Nemes Igazság” foglalja össze:
az emberi élet lényegében szenvedéssel teli;
e szenvedés oka az emberi önzés és vágyakozás;
van egy út, amellyel megszabadulhatunk az önzéstől és vágyakozástól;
a megszabaduláshoz az ún. „Nemes Nyolcrétű Ösvény” vezet: a helyes szemlélet, a helyes gondolkodás, a helyes beszéd, a helyes cselekvés, a helyes élet, a helyes törekvés, a helyes vizsgálódás, a helyes elmélyedés.
A történelmi Buddha létezésére utaló legrégebbi idézetek ie. 200-ból maradtak ránk, noha jó 500 évvel korábban élt. Egyes forrásokban felmerült születési évként 624, 566 és 448 is. A buddhista tanok széles körű elterjedését nagyban elősegítette, hogy az i. e. 3. században Asóka király is felvette a hitet.
Karni Mata- masnéven "Szent patkányok templom" http://vilagutazo.blog.hu /2011/07/01/szent_patkanyok_temploma Itt tudsz utána olvasni most nekem hosszú ezt leírni, nagyon érdekes:)
Khajuraho kamasutra templom
Taj Mahal
Varanasi - A világ egyik legrégebben lakott városa. A hindu vallás szent városa, ipari, kulturális és kereskedelmi központ.

 

A világ második legmagasabb hágója

Amritsar, Arany templom

Bodhgaya, Buddha fa

Buddha fa

Karni Mata-Patkany templom

Khajuraho-Templom

Khajuraho-Templom

Taj Mahal

Taj Mahal

Varanasi, a világ egyik legrégebben lakott városa

Varanasi